Ervaringen

Ervaring van een optometrist

“Voor mij als optometrist bij Ergra Low Vision is er de laatste jaren veel veranderd. De technologieën om mensen met verminderd gezichtsvermogen beter te laten zien zijn indrukwekkend. Zo vragen mensen mij altijd om een betere bril. Tot voor kort was dat niet mogelijk en zijn wij aangewezen op bestaande en beproefde hulpmiddelen zoals telescoopbrillen.

Na langdurig en intensief onderzoek is er een nieuw brillenglas uitgevonden – de E-Scoop – die in veel gevallen het zicht aanzienlijk kan verbeteren. Het glas verbindt unieke eigenschappen met elkaar en kan in een gewone bril worden geslepen. Deze bril is in tegenstelling tot andere hulpmiddelen de gehele dag te dragen. Ik hoor dat mensen met deze bril zich zekerder voelen op straat , omdat zij zich veel beter kunnen oriënteren. Stoepranden zijn duidelijk zichtbaar en het contrast is beter. Ook zijn teksten beter waar te nemen en herkennen zij gezichten van mensen weer.

Of iemand geschikt is voor een E-Scoop kan ik eenvoudig vaststellen. Trouwens, ik laat altijd de mensen het zelf eerst ervaren, zodat zij een weloverwogen keus kunnen maken. Ik kijk ernaar uit om u te helpen met beter zien met de laatste technologieën.”

Joanneke Smalbrugge, Optometrist

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann